Foto: LETA

Zemnieku saimniecības "Makleri" īpašnieku ģimene paudusi gatavību palīdzēt piektdien indīgo izgarojumu noplūdē bojāgājušo un cietušo cilvēku ģimenēm, trešdien LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Dobeles domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns.

Kā iepriekš ziņots, nelaimē dzīvību zaudējis arī pašreizējā "Makleru" īpašnieka tēvs un kādreizējais saimnieks Pēteris Maklers. Kopumā bojā gāja četri cilvēki, bet trīs - tostarp divi bērni - nogādāti slimnīcā. Cietušie bērni traģēdijā zaudējuši māti, kas bijusi fermas darbiniece.

Spridzāns informēja, ka starp cietušajiem un bojāgājušajiem ir arī Auces un Jelgavas novada iedzīvotāji. Pirmdien Dobeles novada pašvaldība lems par palīdzību traģēdijas skartajām ģimenēm. Tā būšot gan psiholoģiska, gan finansiāla, jo, piemēram, jāpalīdz bojāgājušo bērniem no ārzemēm atbraukt uz Latviju. Citos gadījumos ar bērniem, kas nelaimes gadījumā palikuši bez kāda no vecākiem, jau strādā sociālais dienests.

"Delfi" jau vēstīja, ka piektdien, 22. jūlijā, Dobeles novada Jaunbērzes pagasta zemniekus saimniecībā "Makleri" remontdarbu laikā no tvertnes noplūda indīgi izgarojumi, nogalinot četrus cilvēkus. Vēl trīs personas tika nogādātas slimnīcā.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 146. panta otrās daļas – par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, ja tas izraisījis cilvēka nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!