Foto: Valsts policija
Visticamāk, ka pie traģiskās avārijas Ērgļu novadā, kurā gāja bojā 1990. gadā dzimis vīrietis, vainojams ir alkohols, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP).

Ziņots, ka ceturtdienas vakarā uz autoceļa Pļaviņas – Ērgļi, avarējot automašīnai "Subaru Forester", dzīvību zaudējis kāds 1990. gadā dzimis vīrietis un vēl trīs cietuši.

Negadījuma iemesli tiks skaidroti kriminālprocesā, taču sākotnējā informācija rada pamatu aizdomām, ka galvenais iemesls šim negadījumam ir automašīnas vadīšana reibumā, pieļauj VP.

Iespējams, vadītājs pie stūres iemiga vai viņam tika novērsta uzmanība, kā rezultātā viņš zaudējis kontroli pār automašīnu, tā nobrauca no ceļa un, aizķeroties aiz pļavā esoša šķēršļa, apmeta kūleni.

Policija pieļauj, ka bojāgājušais vīrietis, visticamāk, nebija piesprādzējies ar drošības jostu, kā rezultātā, automašīnai metot kūleni, tika izsviests no savas sēdvietas un automašīna viņam uzkritusi virsū.

Automašīnā atradās vēl trīs cilvēki – 1991., 1994. un 1972. gadā dzimuši vīrieši, kuri guvuši sasitumus, taču no medicīniskās palīdzības atteikušies. Visiem cietušajiem konstatēts alkohola reibums.

Šobrīd policijas uzdevums ir noskaidrot, kurš no šīs kompānijas bijis pie transportlīdzekļa stūres.

Tā kā neviena no personām savu vainu neatzīst un lai novērstu izvairīšanos no atbildības, saskaņā ar Kriminālprocesa likumu visi trīs vīrieši aizturēti un nogādāti policijas iecirknī.

VP vērš uzmanību, ka ar šo pašu auto viens no negadījumā iesaistītajiem vīriešiem jau ir pabijis policijas redzeslokā. 11. aprīlī viņš tika pieķerts pie stūres 2,55 promiļu reibumā uz autoceļa Vecpiebalga – Ineši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!