Foto: PantherMedia/Scanpix

Traģiskā avārija, kas sestdien notika Bērzkalnes pagastā un dzēsa triju cilvēku – mātes un viņas bērnu - dzīvības, visdrīzāk notikusi apledojušā ceļa, sliktas redzamības un pieredzes trūkuma dēļ. Otrā auto pasažiere notikušajā vaino lielo ātrumu, kādā traucās "Volkswagen Golf".

Jau vēstīts, ka Balvu novada Bērzkalnes pagastā uz autoceļa Balvi-Viļaka notika avārija, kurā bija iesaistīti divi spēkrati "Volkswagen Golf" un "Land Rover". Vieglā automašīna "Volkswagen Golf" saslīdēja, iebrauca pretējā braukšanas joslā un ar sānu ietriecās automašīnā "Land Rover". Bojā gāja "Volkswagen Golf" vadītāja un abi viņas bērni.

Valsts policijas pārstāve Sintija Virse portālam "Delfi" sacīja, ka par notikušo ir sākts kriminālprocess, jo bojā gājuši trīs cilvēki, taču process sākts par faktu un cilvēki notikušajā aizdomās netiek turēti. Kriminālprocesa laikā būs arī ekspertīzes, lai noskaidrotu, ar kādu ātrumu automašīnas braukušas.

Virse arī norāda, ka policijā nav aizdomu par "Land Rover" vainu notikušajā, jo automašīnas "Volkswagen Golf" vadītāja netika galā ar vadību uz slidenā ceļa, saslīdēja un ietriecās otrajā automašīnā. Neoficiāla informācija arī liecina, ka mirušajai autovadītājai bija neliela braukšanas pieredze.

Ar portālu "Delfi" sazinājās automašīnā "Land Rover" braukusī pasažiere, 1963.gadā dzimusī Inta, kuras 27 gadus vecais dēls vadīja spēkratu. Sieviete stāsta, ka viņi sliktajos laikapstākļos braukuši prātīgi un sadursmes brīdi "Land Rover" ātrums bijis 65 līdz 70 kilometri stundā.

Traģiskajā sadursmē cietusī portālam "Delfi" stāstīja, ka "Golf" vadītāja esot braukusi pārāk ātri, pēc viņas domām, ar ātrumu virs 100 kilometriem stundā. Policijā gan šos izteikumus noraida, sakot, ka pasažieris "uz aci" nemaz nevar noteikt cita spēkrata ātrumu. To, kāds tas patiesībā bijis, skaidros kriminālprocesā.

Inta arī pastāstīja, ka sadursmē trieciens bijis tik spēcīgs, ka džips pagriezts otrādāk, savukārt no automašīnas "Golf" cilvēki izmesti laukā. "Land Rover" pasažiere avārijā stipri sasitusies un uzreiz nogādāta slimnīcā. Viņas dēls, kurš vadīja spēkratu, avārijā necieta. Sieviete saka, ka tagad apkaimes iedzīvotāji vaino viņu triju cilvēku nāvē, taču Inta uzskata, ka pie visa ir vainīgs "Volkswagen Golf" auto ātrums.

Jau vēstīts, ka traģiskajā sadursmē bojā gājusi 1968.gadā dzimusī "Volkswagen Golf" vadītāja un viņas bērni, kuri dzimuši 1992.gadā un 2000.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!