Foto: DELFI

Par "melno" augustu nodēvētajā mēnesī dzīvību uz Latvijas ceļiem zaudējuši 28 cilvēki un tas ir lielākais bojāgājušo skaits vasaras mēnešos pēdējos gados. Traģisko avāriju iemesls bijusi automašīnu vadītāju bezatbildība, pārgalvība un arī nogurums, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" atzina Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

Velšs atzina, ka tajā, lai situāciju mainītu un samazinātu šādu traģisku avāriju skaitu, ir jāiesaistās visiem - jāmainās sabiedrības attieksmei, kā arī ir jāuzlabo braukšanas kultūra.

"Lai arī ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugums vasarā vērojams ik gadu, tomēr šī gada augusts izvērties par vienu no traģiskākajiem mēnešiem," iepriekš sacīja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Krapsis iepriekš atzīmēja, ka sākotnējā informācija par iespējamiem avāriju iemesliem norāda uz pārgalvību, bezatbildību pret savu un līdzcilvēku drošību, kā arī atsevišķos gadījumos uz nogurumu.

Augustā vecumā līdz 14 gadiem dzīvību satiksmes negadījumos zaudējuši trīs bērni, bet vecumā no 15 līdz 18 gadiem - četri jaunieši.

Jau vēstīts, ka 30. augustā Kuldīgas novada Kurmāles pagastā avārijā gāja bojā trīs cilvēki, tāpat trīs cilvēki zaudēja dzīvību 26 .augustā Gulbenes novada Rankas pagastā, saduroties vieglajam auto un kravas mašīnai, kuras vadītājam bija atņemtas tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!