Foto: LETA

Trešdien vakarpusē Rīgā no piedūmota dzīvokļa daudzstāvu dzīvojamā namā izglābts cilvēks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukums tika saņemts pulksten 20.01, un ugunsdzēsēji steidzās uz Kurzemes prospektu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka sestā stāva virtuvē dega sadzīves mantas pus kvadrātmetra platībā un ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. No piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku un izvēdināja telpas.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 58 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu un desmit uz glābšanas darbu veikšanu, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, meža jaunaudze, meža zemsedze, koks, riepas, celtniecības tīkls, vieglā automašīna, garāža, pusapdzīvota divstāvu dzīvojamā māja, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Pagājušajā diennaktī reģistrēti 22 kūlas ugunsgrēki, bet šogad kopumā - jau 1425 pērnās zāles dedzināšanas gadījumi. Trešdien izdega vairāk nekā 9,4 hektāri Latvijas zemes, bet plašākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Iecavas novada Zālītē, kur pērnā zāle dega 2,5 hektāru platībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!