Foto: LETA

Trešdien ugunsgrēkos, kas izcēlušies dzīvojamajās mājās, bojā gājuši divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Trešdien pulksten 11.53 ugunsdzēsēji glābēji saņēmuši izsaukumu uz Sarkandaugavas ielu Rīgā, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas cēlušies dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvokļa virtuvē deg mēbeles un dīvāns sešu kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās ēkas pieciem cilvēkiem bija izdevies evakuēties saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās, bet ugunsdzēsēji izglāba divus cilvēkus, kuri bija cietuši, tāadēļ nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Savukārt dzīvoklī, kurā bija izcēlies ugunsgrēks, atrasts viens bojāgājis cilvēks. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 14.01.

Savukārt pulksten 16.11 VUGD saņēmis izsaukumu uz Ludzas novada Cirmas pagastu, kur no vienstāvu dzīvojamās mājas loga nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka deg vienstāvu, ar ķieģeļiem apšūta, dzīvojamā māja 100 kvadrātmetru platībā. Dzēšot degošo namu, tajā atrasts viens bojāgājis cilvēks. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 23.52

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 46 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu un 13 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Pulksten 19.38 saņemts izsaukums uz Vaives ielu Cēsīs, kur dega vienstāvu dzīvojamās mājas mansarda jumta konstrukcijas 60 kvadrātmetru platībā un mansarda stāvā esošā telpa piecu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējies viens cilvēks. Pulksten 23.43 ugunsgrēks likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!