Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Ceturtdienas, 30. jūnija, vakarā Rīgā, Ķīpsalas peldvietā, kāds nepaklausīgs peldētājs visticamāk ar pneimatisko ieroci sašāvis Rīgas pašvaldības policistu – glābēju, portālu “Delfi” informēja Rīgas pašvaldības policijā.

Policistam smagas traumas nav nodarītas, taču uzbrucējs aizturēts. Par notikušo Valsts policijā sākts kriminālprocess.

Pulksten 21 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, kuri uzrauga atpūtniekus Ķīpsalas glābšanas stacijā, pamanījuši, ka kāds vīrietis aizpeldējis aiz bojām un peld arvien tālāk. Policisti skaļruņos vīrieti aicinājuši peldēt atpakaļ, taču viņš turpinājis attālināties no krasta.

Atpūtnieks nav reaģējis uz policijas aizrādījumiem, tāpēc kārtības sargi devušies pie viņa ar laivu.

Kad policisti – glābēji jau bijuši pavisam tuvu peldētājam, tas uzrāpies uz barjeras, kas atdala peldvietu un Daugavu, un ielēcis upē. Tā kā atpūtnieks bijis aiz barjeras, policisti viņu nav varējuši aizsniegt.

Kārtības sargi turpinājuši pārrunas un mēģinājuši pierunāt kungu doties krastā, savukārt atpūtnieks policistiem atbildējis ar rupjām lamām un gānīšanos. Brīdi vēlāk atpūtnieks izpeldējis krastā.

Kad vīrietis bija beidzis peldi, policisti piegājuši viņam klāt un lūguši uzrādīt personu apliecinošu dokumentu. Pašvaldības policija skaidro, ka vīrieša neadekvāto rīcību ūdenī var vērtēt kā administratīvo pārkāpumu.

Peldētājs policistiem lūdzis nedaudz uzgaidīt, jo vēlējies pārvilkt samirkušās peldbikses. Vīrietim iznākot no ģērbtuves, policisti atkārtoti aicinājuši viņu uzrādīt dokumentus. Tajā brīdī nekas neesot liecinājis, ka atpūtnieks varētu uzbrukt vai citādi izrādīt agresiju.

“Es jums tūliņ uzrādīšu dokumentus,” teicis vīrietis un no drēbēm izvilcis pistoli, kuru pavērsis pret likumsargiem. Glābšanas staciju darbinieku primārais uzdevums ir glābt atpūtniekus, tāpēc viņi nav bijuši bruņoti. Pašvaldības policisti mēģinājuši kungu nomierināt ar vārdiem, aicinot likt nost ieroci. Agresīvi noskaņotais vīrietis nav vēlējās iesaistīties diskusijās un mēģinājis pamest notikuma vietu, taču, redzot, ka no policistiem netiks vaļā, raidījis šāvienu policistu virzienā.

Kārtības sargi tajā brīdī metušies virsū uzbrucējam, taču viņš turpināja šaut. Pēc pirmā šāviena vīrietis paspējis izšaut vēl trīs reizes, bet policisti viņu neitralizējuši, noguldot zemē un atņemot ieroci. Pēc aizturēšanas viens no darbiniekiem sajutis sāpes – izrādījās viņam traumēts pirksts un uz vēdera izveidojies asins izplūdums.

Uzbrucējs bija izmantojis pneimatisko, visticamāk, traumatisko ieroci, tādēļ kārtības sargam nav nodarītas smagas traumas. Pašvaldības policija papildina, ka cietušais policists ir tas pats, kurš dienu iepriekš izglābis dzīvību kādam apmaiņas studentam no Turcijas, kurš peldvietā bija sācis slīkt.

Drīz pēc vainīgā aizturēšanas ieradušies Valsts policijas darbinieki. Par notikušo sākts kriminālprocess par uzbrukumu valsts varas pārstāvim. Krimināllikumā par uzbrukumu valsts varas pārstāvim paredzēts līdz pat piecus gadus ilgs cietumsods.

Aizturētais pašlaik atrodas Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un noskaidrots, ka viņš ir 36 gadus vecs vīrietis. Agresors uzbrukuma brīdī nav bijis dzērumā, bet jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par maznozīmīgu administratīvo pārkāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!