Foto: Shutterstock

Cetrutdien, 27. augustā, Daugavpils pilsētas centrā aplaupīts juvelierveikals, un par šo noziegumu aizturēti trīs Lietuvas pilsoņi, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Anastasija Laizāne.

Aizturētie ievietoti īslaicīgās aizturēšanas vietā, bet piektdien tiesa lemj par drošības līdzekli.

Laupīšana notikusi ap pulksten 11, kad trīs personas, pielietojot gāzes baloniņu un sadauzot ar cirvi juvelieru salona stikla vitrīnas, nolaupīja zelta un sudraba izstrādājumus.

Sadarbībā ar Pašvaldības policiju, kā arī piesaistot Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologu, izdevās atrast un aizturēt trīs vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās minētā nozieguma pastrādāšanā – 2000., 1990. un 1964. gadā dzimušus Lietuvas pilsoņus. Divi vecākie vīrieši jau agrāk ir tiesāti, tostarp visvecākais no viņiem brīvības atņemšanas iestādēs pavadījis krietni vairāk nekā 20 gadus.

Aizturētās personas atzītas par aizdomās turamajiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 176. panta 3. daļā - par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Laizāne informē, ka policijas darbiniekiem izdevies atrast lielāko daļu no nolaupītajām dārglietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!