Foto: DELFI

Valsts policija trīs taksometru vadītājus atzinusi par aizdomās turamajiem saistībā ar uzbrukumu konkurentu automašīnai, kurā atradās izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) un Saeimas deputātes no Reformu partijas.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka trīs taksometra vadītāji atzīti par aizdomās turamajiem huligānismā. Vēl divi incidentā iesaistītie taksometra vadītāji joprojām tiek meklēti. Policija neatklāj, kuru taksometra kompāniju pārstāv aizdomās turētie.

Krimināllikums par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar mantas bojāšanu, paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļas nogalē policija saņēma izsaukumu uz Vecrīgu, kur bija izcēlies konflikts starp vairākiem taksometru vadītājiem. Notikuma vietā noskaidrojies, ka pieci taksometru vadītāji ir aplenkuši vienu citas firmas taksometru un starp iesaistītajām personām ir notikusi asa vārdu apmaiņa, kuras laikā viens no taksistiem ar īlenu pārdūris aplenktā taksometra riepu.

Cietušajā taksometrā atradās Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, kā arī Saeimas deputātes Inese Lībiņa-Egnere un Zanda Kalniņa-Lukaševica, iepriekš apstiprināja Siliņa. Cietušā automašīna bijusi "Baltic Taxi", bet kādu pārvadātāju pārstāvējuši pārējie konfliktā iesaistītie taksometri, Siliņa nezināja teikt.

Siliņa pastāstīja, ka, lai nokļūtu galapunktā - turpat pilsētas centrā -, četrotne pie Rīgas domes "noķērusi" taksometru, kurš tajā brīdī izlaidis pasažierus. Taksometra vadītājs gan centies paskaidrot, ka viņš šajā vietā īsti nevarot uzņemt pasažierus, jo tas saskaņā ar nerakstītu vienošanos ir aizliegts. Pie nākamā pagrieziena Kungu ielā automašīnai nobloķēja ceļu vairāki tumšas krāsas un dažādu marku taksometri.

No tiem izkāpa agresīvi noskaņoti šoferi, kuri atnāca skaidroties ar "Baltic Taxi" šoferi. Tajā brīdī viens no Siliņas kolēģiem izkāpis un sācis ar mobilo tālruni fotografēt un piefiksēt automašīnu numurus. Ieraugot, ka automašīnā atrodas vairāki pasažieri, agresīvie šoferi saminstinājušies, bet viens no viņiem acīmredzot sadūra riepu.

Ņemot vērā pagājušās sestdienas notikumu, Iekšlietu ministrija savas kompetences robežās plāno ar kolēģiem un citām iesaistītajām institūcijām strādāt pie likumdošanas izmaiņām, lai pilnveidotu taksometru pakalpojumu jomu. Šajā procesā būtu jāiesaista Rīgas dome, Valsts un pašvaldību policijas, Konkurences padome un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!