Ceturtdienas vakarā Saulkrastos no dārzkopības kooperatīva "VEF-Biķernieki" pazudušais trīs gadus vecs zēns piektdienas pusdienlaikā atrasts. Meklēšanas darbos bija iesaistīta Latvijas armija, zemessargi un simtiem brīvprātīgo.

Sākotnēji par bērna atrašanu ziņoja brīvprātīgie sociālajos tīklos, bet aculiecinieks portālam "Delfi" stāstīja, ka Rūdolfs atrasts odu sakosts un pārsalis, bet sveiks un vesels.

Valsts policija (VP) apstiprina, ka zēns ir atrasts pusotra kilometra attālumā no pazušanas vietas.

Zēnu, kurš sēdējis mežā zem koka un raudājis, atradis Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Vizuāli zēna veselības stāvoklis nav kritisks, taču viņš nekavējoties tiks nodots mediķu aprūpē, informē likumsargi.

Policija pateicas visiem dienestiem un brīvprātīgajiem, kas piedalījās un palīdzēja meklēšanā.

Policija piektdien sacīja, ka tai nebija pamata aizdomām, ka pazudušais bērns būtu aizvests vai cietis no citas ļaunprātības, portālam "Delfi" pastāstīja VP pārstāvis Dairis Anučins. Viņš vērsa uzmanību, ka Saulkrastu dārzkopības kooperatīva "VEF-Biķernieki" teritorija ir blīvi apdzīvota vieta, kur svešam auto vai cilvēkam būtu bijis grūti palikt nepamanītam.

Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirknī ziņu aģentūrai LETA skaidroja, ka pazudušais Rūdolfs nāk no labvēlīgas ģimenes, kurā nekādas līdzīgas problēmas iepriekš nav pieredzētas.

"Vecāki ļoti pārdzīvo notikušo, kas tāds ar viņiem notiek pirmo reizi mūžā," aģentūrai LETA atklāja Saulkrastu policijas iecirknī.

Zēns pazuda ceturtdien, bet meklēšana turpinājās arī piektdien.

Lai gan agrā piektdienas rītā VP informēja, ka zēns ir atrasts, pusstundu vēlāk policija paziņoja, ka "tikusi izplatīta neprecīza informācija. Zēna meklēšana turpinās".

"Ap plkst. 7.00 Valsts policija saņēma informāciju pa rāciju no meklēšanā iesaistītajām personām, ka zēns ir pamanīts mežā. Diemžēl, pārbaudot informāciju sīkāk, izrādījās, ka šis nav meklējamais zēns. [Pamanītais] bērns atradies meža tuvumā kopā ar saviem vecākiem, kuri bija nelielā attālumā.

Tas nozīmē, ka meklēšana turpinās un tiek piesaistīts arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters," vērš uzmanību policija.

Piektdienas rītā meklēšanā atkārtoti tika iesaistīts NBS helikopters. Tāpat tika organizēta jaunu meklētāju koordinēšana un teritorijas pārbaude.

Uzaustot rīta gaismai, visi dienestu pārstāvji un brīvprātīgie, kopumā ap 400 personām, turpināja aktīvu meklēšanu Saulkrastos. Taču rīta pusē meklēšanā iesaistīto cilvēku skaits samazinājies, tādēļ VP aicināja palīgā vēl brīvprātīgos.

Ap pulksten 10.15 meklēšanos darbos bija iesaistīti 500 cilvēki.

Brīvprātīgo koordinācijas punkts:

NBS pārstāve virsleitnante Santa Brāle ziņu aģentūrai BNS pastāstīja, ka pazudušā bērna meklēšanā piektdien iesaistīti 87 NBS 2. Kājnieku bataljona, Zemessardzes 19. Nodrošinājuma bataljona un Apmācību rotas karavīri.

Karavīri nomainīs meklēšanas darbos līdz šim izvērstās vienības.

Tāpat meklēšanas darbos ceturtdienas vakarā tika iesaistīts Zemessardzes 22. Kājnieku bataljons ar 12 zemessargiem, 19. Nodrošinājuma bataljons ar desmit zemessargiem, kā arī 28 zemessargi, kas patlaban piedalās Zemessardzes pamatapmācības lauka nometnē Ādažu poligonā. Rūdolfa meklēšanā no ceturtdienas vakara piedalījās arī Štāba bataljona Godasardzes rotas 22 karavīri, BNS norādīja Brāle.

Vēstīts, ka nakts laikā tika pārmeklēta tuvējā apkaime aptuveni piecu kilometru rādiusā. Meklēšanas darbi turpinājās gan jau pārmeklētajās teritorijās, gan vēl citās apkaimēs.

"Paldies visiem brīvprātīgajiem, kas nakts melnumā palīdzēja meklēšanā un tiem, kas ieradās nomainīt nogurušos meklētājus," norādīja VP.

Naktī uz piektdienu zēna meklēšanā tika iesaistīts NBS helikopters. Pēc pulksten trijiem rītā helikopters uz laiku tika nosēdināts. Meklēšanā tika lietoti arī skaņas signāli.

Meklēšanā piedalījās ap 400 cilvēku: VP, Pašvaldības policijas, NBS, Zemessardzes, organizācijas "bezvests.lv" pārstāvji un citi brīvprātīgie.

Vēstīts, ka ceturtdien VP saņēma informāciju, ka Saulkrastos, dārzkopības kooperatīvā "VEF-Biķernieki", no kādas dārza mājas teritorijas aizgājis nepilnus trīs gadus vecs zēns vārdā Rūdolfs.

Nepilnus trīs gadus vecais Rūdolfs Saulkrastos no mātes redzesloka pazudis brīdī, kad sieviete runājusies ar kaimiņu, vēsta ziņu aģentūra LETA. Ceturtdien plkst. 18 māte kopā ar bērnu izgājusi pastaigāties. Kamēr māte runājusies ar kaimiņu, bērns turpat uz tuvējās ieliņas spēlējies ar kaimiņu suni. Vienā brīdī no mātes un kaimiņa redzesloka bērns ar suni pazuduši. Suns pēcāk atgriezies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!