Foto: Valsts policija
Ceturtdien Rīgas reģiona ūdenspolicija jeb Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona 3.rotas darbinieki, veicot ūdenstransporta vadītāju kontroles pasākumus, pāris stundu laikā notvēra trīs likumpārkāpējus, liecina policijas sniegtā informācija.

Vispirms ūdenspolicijas darbinieki saņēma izsaukumu no robežsargiem, kuri Lielupē, Jahtu klubā aizturēja kādu vadītāju ar ūdensmotociklu, kurš bija bez jebkādiem reģistrācijas dokumentiem un numuriem. Tā kā robežsardzes darbiniekiem radās aizdomas, ka ūdensmotocikls, iespējams, ir zagts vai atrodas meklēšanā, viņi lūdza palīdzību ūdenspolicijai. 

Ierodoties notikuma vietā, noskaidroja, ka ūdensmotocikls pieder vadītājam, taču nav reģistrēts. Šajā gadījumā tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par braukšanu ar nereģistrētu transportlīdzekli.

Dodoties atpakaļ Rīgas virzienā, ūdenspolicisti pa ceļam pārbaudīja arī citus peldlīdzekļus, to vadītājus, kā arī dokumentus. Buļļupes un Lielupes satekā par ātruma pārsniegšanu tika apturēts kāds kutera vadītājs, kuram noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atļautā ātruma pārsniegšanu. 

Atbilstoši noteikumiem visos ūdens transportlīdzekļos ir jābūt tikpat daudz glābšanas vestēm vai glābšanas riņķiem, cik uz klāja atrodas cilvēki.

Ūdenspolicijas darbinieki pārbaudīja šī noteikuma ievērošanu un uz kādas motorlaivas konstatēja to neesamību. Motorlaivas vadītājam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!