Foto: DELFI

Pirmdien ugunsdzēsēji no piedūmotām telpām daudzdzīvokļu namā Daugavpilī izglābuši kādu vīrieti, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēji uz piecstāvu dzīvojamo māju Dzelzceļu ielā devās pulksten 14.21. Ēkā bija jūtams sadūmojums, jo trešā stāva dzīvoklī viena kvadrātmetra platībā degušās sadzīves lietas. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 14.54.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji saņēmuši 49 izsaukumus, no kuriem 31 bijis uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet četri bijuši maldinājumi.

Pirmdien ugunsdzēsēji devušies dzēst 12 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bijusi vairāk nekā 1,6 hektāri. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks bija izcēlies Pārgaujas novada Raiskuma pagastā un Rēzeknes novada Feimaņu pagastā, kur, katrā no notikuma vietām, pērnā zāle dega 0,5 hektāru platībā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros nācās dzēst atkritumus, elektrības stabus, elektrības sadales skapi, krūmus, meža zemsedzi, niedres, starpsienu un griestus, vieglo automašīnu, šķūņus un dzīvojamo māju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!