Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki šobrīd vairākās Latvijas pilsētās dzēš kūlas ugunsgrēkus, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

VUGD norāda, ka pērnās zāles ugunsgrēki patlaban tiekot dzēsti Liepājā, Gulbenē, Daugavpilī, Raiskumā, Olainē. Tāpat sausās zāles dedzināšanas rezultātā izraisītus ugunsgrēkus dienesta darbinieki šobrīd dzēš arī valsts galvaspilsētā.

Jau ziņots, ka pagājušā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsuši 67 kūlas ugunsgrēkus, bet šogad VUGD kopumā reģistrējis jau vairāk nekā 260 sausās zāles ugunsgrēkus.

VUGD pārstāve Viktorija Gribuste piektdien intervijā Latvijas Radio skaidroja, ka ugunsdzēsēji gatavojas lielam darba apjomam šajās brīvdienās. Gadījumā, ja nebūs nokrišņu, tad lielākoties ugunsdzēsējiem nāksies dzēst tieši pērnās zāles ugunsgrēkus, sacīja Gribuste, norādot, ka kūlas ugunsgrēku skaits pieaug, kā arī pieaug izdegušo platību apmērs.

Dienesta apkopotā informācija liecina, ka cilvēki kūlu dedzina tikpat aktīvi kā iepriekš, ja pat ne vēl biežāk. Pērn salīdzinājumā ar gadu iepriekš sausās zāles ugunsgrēku skaits pieaudzis par 42%. Komentējot skaitļus, VUGD pārstāve norādīja, ka "tas ir ļoti daudz". Turklāt atsevišķos reģionos pērnās zāles ugunsgrēku skaits divkāršojies vai pat trīskāršojies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!