Foto: DELFI Aculiecinieks

Ugunsgrēkā Jēkabpilī trešdien cietuši septiņi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pēc pulksten 10 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu Jēkabpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns divu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās septiņi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Līdztekus no ēkas otrā stāva ar izbīdāmo kāpņu palīdzību izglābts viens cilvēks. Pulksten 11.30 ugunsgrēks tika likvidēts.

Kā iespējamais ugunsgrēka iemesls tiek minēts apkures ierīces ekspluatācijas pārkāpums – uz krāsns atradās dažādi papīri, grāmatas, avīzes, kas krāsns kurināšanas rezultātā aizdegušies. VUGD aicina ievērot piesardzību apkures sezonas laikā – ekspluatēt apkures ierīce atbilstoši ugunsdrošības prasībām un uzstādīt dūmu detektorus.

Pulksten 21.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega pirts. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka pirts 150 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 1.10.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 31 izsaukumu – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!