Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.februāra plkst. 6.30 līdz 1.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi, ziņo VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas pārstāve Inta Palkavniece.

Viņa vēsta, ka plkst. 22.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Burtnieku ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā mājā deg sadzīves mantas 5m2 platībā. No piedūmotajām telpām pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem bija evakuējušies pieci cilvēki, no kuriem viens bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji no mājas izglāba suni. Plkst. 23.24 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības kabeļu izolācija, ledusskapis, četras vieglās automašīnas, starpstāvu pārsegums, siena un starpstāvu pārsegums, grīda, siena, durvis un siena, pirts un vannas istaba, griesti un jumts, vienstāvu dzīvojamā māja un sodrēji sešu ēku dūmvados.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Saldus novada Zaņas pagastā, kur dega vienstāvu saimniecības ēka ar traktoru un mikroautobusu 250m2 platībā. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 00.25, bet plkst. 3.24 ugunsgrēks likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!