Foto: LETA

Ugunsgrēkā dārza mājā Salaspilī gājis bojā cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 20.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Līvzemes ielu Salaspilī, kur dega dārza māja. Ugunsdzēsēji ēkā atrada bojāgājušu cilvēku, kura vecumu un dzimumu nebija iespējams noskaidrot.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās palīgā nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem un dzīvniekiem. Naktī ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Olaini, kur vīrietis bija iestidzis purvā līdz viduklim. Ugunsdzēsēji vīrieti atraka, izvilka un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Savukārt palīdzot dzīvniekiem, glābēji Rīgā no koka nocēla kaķi, Kuldīgas novadā kaķis tika nocelts no elektrības staba, bet Jelgavā atbrīvots zem automašīnas motora pārsega iesprūdis kaķis.

Otrdien ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, krūmi, sadzīves mantas, meža zemsedze, loga rāmis, neapsaimniekota ēka, kūts un šķūnis. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Aglonas novada Šķeltovas pagastā, kur 50 kvadrātmetru platībā dega zem viena jumta esoša kūts ar šķūni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!