Foto: Shutterstock

Svētdien, 26.aprīlī, ugunsgrēkā dzīvojamā mājā Tērvetes novadā bojā gājis 54 gadus vecs vīrietis, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsdzēsēji pulksten 5:21 saņēmuši izsaukumu uz Tērvetes novada Augstkalnes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā dzīvojamā mājā. Pēc ierašanās notikuma vietā ugunsdzēsēji secinājuši, ka ugunsgrēks izcēlies vienstāvu dzīvojamā mājā, degot dīvānam divu kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā gāja bojā 54 gadus vecs vīrietis. Ugunsnelaimi VUGD darbiniekiem izdevies likvidēt pulksten 6:07.
Savukārt pulksten 13:36 ugunsdzēsēji devušies uz Stūres ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies kādā neapsaimniekotā divstāvu ēkā. Ierodoties notikuma vietā speciālisti konstatējuši, ka deg ēkas pirmā stāva četras istabas. Tajās bijusi makulatūra, papīri, mēbeles un sadzīves priekšmeti.

Kopējā degšanas platība bijusi 120 kvadrātmetri, un ugunsgrēks likvidēts pulksten 17:45.

VUGD norāda, ka aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji dzēsuši arī ugunsgrēkus, kuros deguši atkritumi, niedres, zaru kaudzes, divi koki, elektrības stabs, elektrības sadales skapis, elektrolīnijas balsts, dīvāns, gulta, ēkas jumts, dārza māja, šķūnis, divas pirtis un vieglā automašīna. Tāpat dzēsti ugunsgrēki, kuros dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji vai bija bez uzraudzības atstāts ēdiens uz plīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!