Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajā diennaktī Latvijā ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 23.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Vecpiebalgas novada Taurenes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas jumts, mansarda stāvs un veranda 252 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 4.11.

Pulksten 00.40 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ogri, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg pirmā stāva pirts telpa un mājas otrais stāvs 50 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 3.26 ugunsgrēks likvidēts.

Šonakt pulksten 1.18 tika saņemts izsaukums uz kādu daudzdzīvokļu ēku Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamās mājas pagrabā deg sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā un ir izveidojies spēcīgs piedūmojums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās tās iedzīvotāji. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 4.02 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, krūmi, meža zemsedze, celmi, sausā zāle, zaru kaudze, labības rugāji, kokmateriāli, riepas un siena ruļļi traktora piekabē, elektrības vadi, lampa, trīs vieglās automašīnas, loga rāmis un aizkari, divas saimniecības ēkas, neapsaimniekota ēka, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 85 izsaukumus – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu un 29 uz glābšanas darbiem, bet 20 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!