Foto: AFI

Trešdien, 14. februārī, ugunsgrēkos bojā gājuši divi cilvēki. Lokomotīves ielā, Rīgā, ugunsgrēkā dzīvību zaudējusi viena persona, kā arī viens cilvēks gājis bojā ugunsgrēkā dzīvojamā mājā Jēkabpilī, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 13.13 ugunsdzēsēji steigušies uz Lokomotīves ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas desmit kvadrātmetru platībā. Pulksten 14.46 ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt pulksten 17.22 VUGD saņēmis izsaukumu uz Pasta ielu Jēkabpilī, kur bijuši redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem ierodoties konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā mājā deg sadzīves priekšmeti piecu kvadrātmetru platībā. Pulksten 19.28 ugunsgrēks likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 31 izsaukumu – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu un 12 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bijuši maldinājumi.

VUGD norāda, ka daudzas ugunsnelaimes ar traģiskajām sekām var iepriekš novērst, ja vien cilvēki rīkotos atbildīgi un ievērotu elementāras ugunsdrošības prasības. Piemēram, nesmēķētu gultā vai mājoklī, pie krāsns nenovietotu degtspējīgus priekšmetus vai mēbeles, kā arī nelietotu bojātas krāsnis un savos mājokļos ierīkotu dūmu detektorus.

VUGD aicina ikvienu īpaši piedomāt un parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību, neaizmirstot par ugunsdrošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!