Foto: LETA

Otrdien, 10. janvārī, ugunsgrēkos Rīgā izglābti vairāki cilvēki, no kuriem divi bija saindējušies ar dūmiem, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 21:12 VUGD saņēmis izsaukumu uz Ģertrūdes ielu, kur piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas kvadrātmetra platībā.

No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglābuši divus cilvēkus, no kuriem apmēram 62 gadus veca sieviete bija saindējusies dūmiem. Cietusī nodota Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 21:45 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 22:12 VUGD saņēmis izsaukumu uz Abavas ielu, kur degusi dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji secinājuši, ka no divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa nāk dūmi.

Ugunsdzēsēji ar glābšanas maskas palīdzību no ēkas otrā stāva izglābuši apmēram 60 gadus vecu sievieti, savukārt no degošā ēkas pirmā stāva izglābts apmēram 83 gadus vecs vīrietis, kurš saindējies ar dūmiem. Cietušais vīrietis nodots NMPD mediķiem.

Ugunsgrēkā dedzis dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums un sadzīves mantas astoņu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 00:07.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!