Otrdienas vakarā sešstāvu ēkā Stabu ielā, Rīgā, izcēlies ugunsgrēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Valsts policijā portālam "Delfi" apstiprināja, ka ēkā atrodas arī Valsts policijas struktūrvienības, ieskaitot Ekonomikas noziegumu apkarošanas pārvaldi, Satiksmes drošības pārvaldi jeb Ceļu policiju, Kriminālistikas pārvaldi, kā arī citas ar drošību un tiesībaizsardzību saistītu iestāžu struktūrvienības. Tā kā uz vietas patlaban strādā ugunsdzēsēji, Valsts policija plašākus komentārus otrdienas vakarā nesniegs.

VUGD preses pārstāve Inta Palkavniece pastāstīja, ka izsaukumu VUGD saņēmis pulksten 21.38. Sākotnējā informācija liecinājusi, ka no sešstāvu ēkas nāk dūmi.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka ēkas ceturtais stāvs deg ar atklātu liesmu.

Notikuma vietā par paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka dzēšanu rūpējas 32 ugunsdzēsēji, un atrodas astoņas ugunsdzēsības automašīnas.

Neilgi pirms pulksten 23 ugusngrēks lokalizēts. VUGD aplēsis, ka ēkas 4. stāvā liesmas plosījušās 75 kvadrātmetru platībā, savukārt 5. stāvā apsviluši logi 20 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji aizvien turpina dzēšanas darbus līdz ugunsgrēks būs pilnībā likvidēts.

Video no notikuma vietas portālam "Delfi" atsūtījis Māris Pētersons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!