Foto: DELFI

Sestdien, 26. septembrī, Valsts policija Upeslejās aizturējusi vīrieti, kurš pie veikala bērnam nozadzis nepieslēgtu velosipēdu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pagājušo sestdien ap pulksten 10:55 Salaspils iecirkņa policisti saņēmuši izsaukumu uz Upeslejām, kur nozagts velosipēds. Notikuma vietā policisti noskaidrojuši, ka bērns iegājis veikalā, ārā atstājot nepieslēgtu velosipēdu. Kad cietušais iznācis no veikala, velosipēds bija pazudis.

Policisti noskaidrojuši iespējamo vainīgo personu un jau ap pulksten 15:15 aizturējuši 1991. gadā dzimušu vīrieti. Nozagto velosipēdu likumsargi atguvuši un drīzumā to nodos likumīgajam īpašniekam.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu. Par velosipēda zādzību šoreiz sākts kriminālprocess par zādzību nelielā apmērā. Aizturētajam par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Valsts policija atgādina, ka ikvienam ir jārūpējas par sava velosipēda drošību. Lai velosipēds nekļūtu par vieglu guvumu zaglim, tam ir jābūt aprīkotam ar kvalitatīvu slēdzeni, norāda likumsargi. Tāpat velosipēds jāpieslēdz arī tad, ja tas tiek atstāts tikai uz pāris minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!