Foto: LETA

Naktī uz ceturtdienu Rīgas pašvaldības policijas darbinieki devušies uz dzīvokli, kur mazs bērns, iespējams, ilgstoši bija atstāts bez vecāku uzraudzības, pavēstīja policijas Sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Zemene.

Informāciju par kliedzošu bērnu dzīvoklī policijas darbinieki saņēma no kādas sievietes.

Izsaucēja policistiem pastāstīja, ka dzīvokli īrējot jauna sieviete, kurai ir aptuveni divus gadus veca meita. Bērns trīs stundas kliedzis pēc mātes un dauzījis dzīvokļa durvis, tāpēc sieviete nolēmusi ziņot policijai.

Kārtības sargi devās uz norādīto dzīvokli, kur apstiprinājās sievietes teiktais. Policisti klauvēja pie durvīm, taču tās neviens neatvēra. Meitenīte turpināja raudāt, tāpat ar viņu neizdevās nodibināt sarunu.

Izsaucēja pastāstīja, ka bērns bez vecāku uzraudzības nav atstāts pirmo reizi, proti, šovasar meitenīte atstāta bez pieaugušo uzraudzības un centusies izkāpt pa dzīvokļa logu. Toreiz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki caur logu bērnu izcēla no dzīvokļa.

Apsekojot ēku, konstatēts, ka visi logi ir aizvērti. Uz notikuma vietu izsaukta Valsts policija, VUGD un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Ierodoties dienestiem, nolemts uzlauzt dzīvokļa durvis. Iekļūstot dzīvoklī, sastapta meitenīte, kura, ieraugot policistus, pārtrauca raudāt un sāka smaidīt. Bērns nodots mediķiem, kuri pēc medicīniskās apskates konstatēja, ka hospitalizācija meitenītei nav nepieciešama.

Ņemot vērā, ka ar bērna māti nebija iespējams sazināties, nolemts bērnu nogādāt drošā vidē, krīzes centrā. Dzīvokļa durvis aizzīmogotas.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai izvērtēšanai. Tāpat par notikušo informēta Rīgas Bāriņtiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!