Foto: LETA
Valsts policija uzņēmēja Andra Lucatnieka slepkavībā aizturējusi divas galvenās perosnas nozieguma izdarīšanā - slepkavības pasūtītāju un izpildītāju, trešdien informēja Valsts policijas Galvenās kriminālpārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Slepkavības izpildītājs no pasūtītāja saņēmis samaksu skaidrā naudā.

Viņš norādīja, ka līdz ar to Lucatnieka slepkavība ir pilnībā atklāta. Lietā desmit personas atzītas par aizdomās turētajiem, bet divām prokuratūra jau uzrādījusi apsūdzību.

Policija minēja, ka slepkavības motīvs visdrīzāk bijis personīga nepatika pret Lucatnieku.

Jau ziņots, ka 31.janvāra vakarā pēc plkst.19 Rēzeknē, savā privātmājā, Lucatnieks tika nogalinātsar šāvieniem krūtīs un augšstilbos. Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, noziegums tika pastrādāts, izmantojot apgrieztu medību bisi, šauts caur logu. Negadījuma brīdī mājās atradusies arī uzņēmēja sieva, bet meita īsi pirms notikušā bija izbraukusi. Kad policijas darbinieki ieradušies notikuma vietā, cietušais bijis jau miris.

Saistībā ar Lucatnieka slepkavību policija sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību). Par šāda veida noziegumu vainīgajām personām paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Iepriekš aizdomās par saistību ar Lucatnieka slepkavību tika apcietināti trīs 1993., 1983., un 1979.gadā dzimuši vīrieši - slepkavības izpildītājs, viņa līdzdalībnieks un slepkavības pasūtītāja starpnieks.

Divām aizdomās turētajām personām - 1983. un 1993.gadā dzimušiem vīriešiem - nesen Latgales tiesu apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību. Apsūdzība aizdomās turamajiem celta pēc par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā.

Savukārt 11.novembrī policija paziņoja, ka ir aizturējusi jaunas personas aizdomās par saistību ar Lucatnieka slepkavību.

Precīzus pasūtījuma slepkavības motīvus policija iepriekš nav atklājusi, jo izmeklēšana kriminālprocesā joprojām turpinās. Taču likumsargi minējuši, ka slepkavības motīvi var būt saistīti gan ar Lucatnieka profesionālo darbību, gan viņa privātajām lietām.

Lucatnieks savulaik bija ievēlēts Rēzeknes pilsētas domē, kur vadīja Ekonomikas attīstības un iedzīvotāju nodarbinātības komisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!