Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai nodota krimināllieta par kādas personas izvairīšanos no nodokļiem 98 752 eiro apmērā, portālu "Delfi" informē Ģenerālprokuratūra.

Krimināllieta tiesai nodota 29. jūnijā. Tajā viena persona apsūdzēta par izvairīšanās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas, nodarot zaudējumus valstij lielā apmērā.

Ģenerālprokuratūra skaidro, ka uzņēmuma amatpersona lūkojusi samazināt valsts budžetā maksājamā pievienotās vērtības nodokļa (PVN) apmēru.

Laika posmā no 2012. gada janvāra līdz 2014. gada aprīlim uzņēmuma grāmatvedības uzskaitē persona iegrāmatoja faktiski nenotikušus darījumus, tostarp čekus ar skaidras naudas darījumiem un Elektroniskā deklarēšanas sistēmā parakstīja un iesniedza uzņēmuma PVN deklarācijas, kurās iekļāva apzināti nepatiesu informāciju par nenotikušiem darījumiem.

Turklāt uzņēmuma amatpersona, ar mērķi nenomaksāt valstij pienākošos iedzīvotāja ienākuma nodokli un Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, laika posmā no 2012. gada aprīļa līdz 2014. gada janvārim VID iesniegtajos ziņojumos apzināti nenorādīja informāciju par darba ņēmēju un to bruto darba algas ienākumiem.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!