Rīgas apgabaltiesa ceturtdien uzsāka izskatīt krimināllietu pret diviem vīriešiem, kurus tiesā par marihuānas kaņepju audzēšanu un glabāšanu grandiozos apjomos, ko policija uzgāja 1999.gada oktobrī. Tiesā ceturtdien prokurors Ivars Vildavs nolasīja apsūdzības rakstu, kā arī tiesa nopratināja abus tiesājamos un uzsāka liecinieku iztaujāšanu.
Azerbaidžānas pilsonis Sadiars Suļeimanonovs Sadi Ogli un Latvijas pilsonis Normunds Catlakašs apsūdzēti par sevišķi bīstamu narkotisko vielu iegādāšanos, izgatavošanu un glabāšanu realizācijas nolūkā. Par šādiem pārkāpumiem tiesa var piespriest no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem cietumā, konfiscējot mantu vai bez konfiskācijas un ar policijas kontroli līdz trim gadiem.

Kopumā pie abiem vīriešiem atrasti vairāk nekā 200 kilogramu marihuānas. Abi apsūdzētie savu vainu neatzīst un norāda, ka marihuānu audzējuši savām vajadzībām. Jau vairākkārt vēstīts, ka 1999.gada oktobra sākumā Narkotiku apkarošanas biroja (NAB) darbinieki kādā Rīgas namā atrada līdz šim Latvijā neredzētu daudzumu marihuānas - nepilnus 170 kilogramus.

Toreiz arī tika apcietināts Azerbaidžānas pilsonis, kurš Latvijā bija uzturējies nelegāli un iepriekš jau vairākkārt izraidīts no valsts. Mazliet vēlāk NAB darbinieki atrada vēl 15 kilogramus marihuānas, bet vēl vēlāk aizturēja otru šajā noziegumā iesaistīto personu - Latvijas pilsoni Normundu C.

Latvijas pilsoņa dzīvesvietā Rīgas rajona Stopiņu pagastā policijas darbinieki atrada vēl 50 kilogramus marihuānas, kā arī automašīnu "VW Golf", kas bija policijas meklēšanā kā zagta.

1964.gadā dzimušais Catlakašs ir agrāk vairākas reizes tiesāts par zādzībām, savukārt 1955.gadā dzimušais azerbaidžānis Latvijā dzīvojis jau PSRS laikā un tad, kad Latvijas policisti viņu vairākkārt izraidījuši no valsts, viņš vienmēr atgriezies, jo nav varējis šķērsot Krievijas robežu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!