Rīgas Autotransporta prokuratūra pēc narkoloģisko ekspertīžu saņemšanas uzrādīs jaunu apsūdzību Denisam Veremeičikam, kurš pagājušajā nedēļā Valdeķu ielā Rīgā sabrauca sešus cilvēkus, no kuriem trīs gāja bojā.
Līdz ar to jaunietim par nodarīto draud līdz piecpadsmit gadiem cietumā, nevis desmit, kā paredzēts pēc pašreizējās apsūdzības.

Veremeičiks pašlaik apsūdzēts pēc krimināllikuma panta par ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai iestājusies nāve.

Tā kā narkoloģiskajās ekspertīzēs noskaidrojās, ka 1981.gadā dzimušais jaunietis avārijas brīdī bijis narkotiku iespaidā, viņš tiks apsūdzēts pēc šī paša panta, tikai smagākas daļas. Attiecīgā panta trešā daļa paredz cietumsodu no trijiem līdz piecpadsmit gadiem.

Ignatjeva piebilda, ka šajā gadījumā neesot svarīgi, kad un kādā reibumā jaunietis negadījuma brīdī atradies, jo, ja organismā ir narkotiskās vielas, pie auto stūres cilvēks nedrīkst atrasties.

Narkoloģiskā centra atzinumā sacīts, ka Veremeičika asinīs konstatēts morfīns, urīnā - opiāti, bet uz rokām - hašišs un marihuāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!