Valmierā divu dienu laikā - ceturtdien un piektdien - likvidētas piecas nelegālā alkohola tirgošanas vietas.
"Pilsētas dome aizrādīja, ka palielinājies ir tā saucamo točku skaits. Mēs, izpildot pavēli kā karavīri, divās dienās likvidējām piecas - trīs kandžas tecinātavas un divas nesertificētā alkohola tirgotavas. No visām šīm vietām trīs bija jaunas un divas vecās. Konfiscēti vairāki simti litru nelegālā alkohola un brāgas," teica Valmieras rajona policijas pārvaldes priekšnieka palīgs sabiedrisko attiecību jautājumos Aleksandrs Melngāršs.

Par divām nelegālajām alkohola tirgotavām materiāli tikšot nodoti izvērtēšanai tiesā.

Melngāršs teica, ka Valmierā privātpersonas dzīvokļos tecina un pārdod kandžu. Tagad cilvēki sākuši arī brāgu tecināt, ko agrāk nedarīja, jo tas nebija izdevīgi.

"Līdz šim likums neaizliedza brūvēt alkoholu. Taču pārdot to nedrīkst. Viens teica, ka brūvējis kāzām," pastāstīja Melngāršs.

Kandžas pircēju kontingents esot cilvēki pensijas gados, bet nelegālo alkohola tirgotavu - 30 līdz 40 gadus veci cilvēki, viņš pastāstīja.

Jau pirms dažām dienām - Lieldienās - Valmieras policisti likvidējuši četras alkohola tirdzniecības vietas lauku apvidū - Valmieras pagastā un Kocēnos pa vienai, bet Vaidavā divas.

Melngāršs izteicās, ka nelegālā alkohola tirdzniecībā Valmiera "drīz pārsitīs Latgali".

Jau vairākkārt vēstīts, ka Valmierā ar pilsētas domes lēmumu naktīs veikalos aizliegts pārdot alkoholu. To nakts laikā iespējams iegādāties vienīgi restorānos un kafejnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!