Valmierā trešdienas rītā kāds autobraucējs ar automašīnu "Mercedes Benz 230" ietriecās veikala fasādē, ziņo Valmieras rajona policijas pārvaldes galvenais speciālists preses un sabiedrisko sakaru jautājumos Aleksandrs Melngāršs.
Par negadījumu policija informāciju saņēmusi plkst.6.34. Izbraucot uz notikuma vietu, konstatēts, ka ar automašīnu iebraukts divstāvu koka ēkā Rīgas ielā 33, kuras apakšējā stāvā atradies "Valrek" saimniecības preču veikals. Autovadītājs ar pasažieri, atstājot automašīnu, no notikuma vietas bija aizbēguši, teica Melngāršs.

Policija noskaidroja, ka negadījumu izraisījis automašīnas vadītājs, lielā ātrumā braucot pilsētas centra virzienā - radusies avārijas situācija ar ielas malā strādājošo sētnieci, kam pat slota izsista no rokām.

Lai izvairītos no sadursmes, "Mercedes Benz 230" vadītājs iebraucis pretējā braukšanas joslā, kur sadūries ar pretimbraucošo automašīnu "Jeep Cherokee". Triecienā auto atsviests atpakaļ savā joslā un kļuvis nevadāms - automašīna uzbrauca uz trotuāra, aizskāra tuvējo liepiņu, atsitās pret trepēm un ar labo sānu ielidoja saimniecības preču veikala fasādē. Tadēļ pilnībā sabojāta veikala fasāde - pa ielu no rīta mētājušās fasādes atliekas un avārijas laikā izmētātās preces.

Melngāršs stāstīja, ka pāris stundas pēc negadījuma policijā pieteicās vainīgais šajā avārijā. 1977.gadā dzimušais valmierietis Lauris Š sniedzis paskaidrojumus. Jaunietim nav autovadītāja tiesību, tomēr netika arī konstatēts alkohola reibums.

Laura Š. automašīnā atradies arī pasažieris - kāds auto balsotājs, kuru vadītājs nepazīstot. Policija uzklausījusi arī automašīnas aizdevēja 1967.gadā dzimušā Alda D. paskaidrojumus.

Policija turpina noskaidrot lietas apstākļus.

"Valrek" direktora vietniece Ruta Lilienfelde pastāstīja, ka veikals darbu atsācis ap plkst. 14. Tirgošanās apstākļi gan bijuši ārkārtēji - veikala noārdītā fasāde norobežota un aizklāta ar aizsargplēvēm.

Pēc Lilienfeldes teiktā, veikalam nodarīti lieli zaudējumi. Tiesa, "Valrek" īpašums ir apdrošināts, tomēr radušos zaudējumus, visticamāk, piedzīs no "Mercedes Benz" vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!