Foto: LETA

Valsts policija aizvadītajā nedēļā pārsūdzējusi Vidzemes priekšpilsētas spriedumu, ar ko atzīts, ka publicists pie Drošības policijas ēkas aizturēts nelikumīgi.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā, tiesas spriedums pārsūdzēts 14. jūlijā. Tiesa lēmumu par saņemtās apelācijas sūdzības tālāko virzību vēl nav pieņēmusi.

Jau ziņots, ka Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa izbeigusi tiesvedību administratīvā pārkāpuma lietā pret publicistu Lato Lapsu par ļaunprātīgu nepakļaušanos DP prasībām - pārtraukt nenotiekošu filmēšanu.

Kā iepriekš norādīja tiesā, lēmums izbeigt tiesvedību pieņemts pamatojoties uz vairākiem Administratīvo pārkāpumu kodeksa (APK) pantiem. Piemēram, APK pantu, kas nosaka likumības nodrošināšanu, piemērojot ietekmēšanas līdzekļus par administratīvajiem pārkāpumiem, APK pantu par pierādījumiem pierādīšanu, kā arī APK pantu, kas noteic pierādījumu novērtēšanu.

Tāpat tiesa atsaucās uz APK pantu, kurā teikts, ka lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā nevar iesākt, bet iesāktā lietvedība jāizbeidz, ja nav bijis notikuma vai tajā nav administratīvā pārkāpuma sastāva.

Savukārt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien turpinās administratīvās pārkāpuma lietas par publicista Lato Lapsas nepakļaušanos DP izskatīšanu.

Tiesas sēdē iepriekš Lapsa tiesai izteica lūgumu par vairāku liecinieku uzaicināšanu. Viņš skaidroja, ka uz ceturtdienas tiesas sēdi tiesa liecinieka statusā aicinās trīs DP darbiniekus. Tāpat plānots, ka nākamajā tiesas sēdē piedalīsies Lapsas aizstāve.

Iepriekš Lapsa skaidroja, ka administratīvā pārkāpuma protokolā norādīts, ka viņš ļaunprātīgi nepakļāvās policijas darbinieku prasībām, kad tā pildīja dienesta pienākumus, ignorēja policijas darbinieku rīkojumu - pārtraukt slēpta audioieraksta veikšanu DP telpās.

DP darbinieki 12. maijā aizturēja publicistu, portāla "Pietiek.com" vadītāju Lapsu, jo viņš nebija pakļāvies DP prasībai pārtraukt filmēšanu pie šīs iestādes ēkas. Arī iepriekš Lapsa bijis aizturēts par nepakļaušanos DP darbinieku prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!