Foto: AFI
Bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes šefam Vladimiram Vaškevičam, kuru pirmdien atbrīvos no apcietinājuma, aizliegts tuvoties noteiktām personām un izbraukt no valsts, portālam "Delfi" apliecināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Procesa virzītājs KNAB papildus tiesas noteiktajam drošības līdzeklim – drošības naudai 60 000 latu apmērā - Vaškevičam noteicis vēl trīs aizliegumus. Vaškevičs nedrīkst tuvoties noteiktām personām un vietām, viņam nav brīv izbraukt no valsts, kā arī viņam noteikts noteiktas nodarbošanās aizliegums. KNAB gan nekonkretizē, kurām personām un vietām Vaškevičs nedrīkst tuvoties.

Šobrīd tiesā jau ir gūts apstiprinājums, ka Rīgas Centra rajona tiesas noteiktā drošības nauda Valsts kasē ir iemaksāta un par to paziņots Rīgas Centrālcietumam, tas nozīmē, ka tuvākajā laikā Vaškevičs ieslodzījuma mūrus pametīs.

Apcietinājumā Vaškevičs pavadījis aptuveni divus mēnešus. Tiesa iepriekš par 50 tūkstošu eiro kukuļa došanu VID amatpersonai aizturētajam Vaškevičam piemēroja apcietinājumu. KNAB 31.janvārī aizturēja Vaškeviču, un viņš atzīts par aizdomās turēto kukuļdošanā.

Iepriekš mediji vēstīja, ka amatpersona, kuru Vaškevičs kukuļojis, iespējams, ir muitas šefs Tālis Kravalis. Lietu uzraugošais prokurors Arvis Miglāns iepriekš žurnālistiem atklāja, ka Vaškeviču tur aizdomās par kukuļa došanu ļoti augstai VID amatpersonai, kurai bijušas iespējas manipulēt ar operatīvajiem darbiniekiem. Miglāns atklāja, ka VID amatpersonai, kurai, saskaņā pierādījumiem, Vaškevičs vairākārt devis kukuļus 50 000 eiro kopapjomā, "strādājot tādā amatā, ir iespēja ietekmēt, ielikt sev paklausīgus cilvēkus visapkārt un visādi manipulēt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!