Foto: LETA

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta piektdien atcēla lēmumu par kukuļdošanā apsūdzētā patlaban no amata atstādinātā Finanšu ministrijas (FM) ierēdņa Vladimira Vaškeviča apcietināšanu. Vaškevičs šobrīd ārstējas slimnīcā Austrijā, tāpēc nav varējis ierasties uz tiesas sēdēm, kur tiek skatīta pret viņu ierosinātā krimināllieta.

Kā portālu "Delfi" informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, piektdien AT slēgtā tiesas sēdē izskatīja Vaškeviča aizstāvju Jeļenas Kvjatkovskas, Valērija Ickeviča un Jura Dzelmes sūdzību par Rīgas apgabaltiesas 19.marta lēmumu, ar kuru Vaškevičam piemērotais drošības līdzeklis grozīts uz apcietinājumu.

Apelācijas instances tiesa šodien minēto lēmumu atcēla, līdz ar to apsūdzētajiem paliek spēkā iepriekš piemērotie drošības līdzekļi.

AT Krimināllietu tiesu palātas lēmums nav pārsūdzams.

Vaškevičs apsūdzēts pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas, proti, par kukuļdošanu.

Iepriekš ar Rīgas apgabaltiesas lēmumu apsūdzētajam bija piemērots drošības līdzeklis drošības nauda, aizliegums tuvoties noteiktai personai, aizliegums izbraukt no valsts un noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Tāpat pirmās instances tiesa bija devusi atļauju Vaškevičam doties uz Austriju, kur viņš slimnīcas stacionārā atrodas arī šobrīd.

Tiesas izskatīšanā ir lieta, kurā  viņš apsūdzēts par kukuļdošanu.

Kukuļdošanas lietā Vaškevičs tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, tomēr vēlāk viņu atbrīvoja pret 60 000 latu drošības naudu.

Papildus Vaškevičam tika piemēroti arī citi drošības līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!