Foto: LETA
Bijušo Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas Kriminālpolicijas pārvaldes šefu Vladimirs Vaškevičs pēc apmēram diviem mēnešiem cietumā tiks atbrīvots pret 60 000 latu lielu drošības naudu, to portālam "Delfi" piektdien apliecināja viņa advokāts Juris Dzelme.

Šādu lēmumu piektdien pieņēma Rīgas Centra rajona tiesa. Piektdien par Vaškaviča drošības līdzekli lēma Rīgas Centra rajona tiesas tiesnese Iveta Stuberovska, kura aizvietoja sasirgušo kolēģi Rinaldu Silakalnu, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Dzelme sarunā ar portāli "Delfi" norādīja – šis tiesas lēmums liecina, ka procesa virzītājam, proti, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), nav izdevies savākt pietiekamus pierādījumus pret Vaškeviču. Advokāts skaidroja, ka noziegums, kurā Vaškaviču tur aizdomās, nav sarežģīts un pierādījumus, ja tādi būtu, varēja divu mēnešu laikā savākt, un lietu jau nodot prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai.


Vaškeviču gan tiesas zālē neatbrīvoja, sacīja advokāts, skaidrojot, ka tas notiks pēc tam, kad tiks iemaksāta drošības nauda. Uz jautājumu – cik ilgs laiks Vaškevičam būs nepieciešams, lai 60 000 latu savāktu, advokāts atbildēt nevarēja.

KNAB pārstāve Ieva Karlsberga portālam "Delfi" norādīja, ka pagaidām par citu - papildus drošības līdzekļa piemērošanu - Vaškavičam nav lemts.

Jau vēstīts, ka tiesa par 50 tūkstošu eiro kukuļa došanu VID amatpersonai aizturētajam Vaškevičam piemēroja apcietinājumu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 31.janvārī aizturēja Vaškeviču, un viņš atzīts par aizdomās turamo par kukuļdošanu.

Saskaņā ar KNAB sniegto informāciju birojs kriminālprocesa ietvaros aizturējis FM amatpersonu par kukuļdošanu lielā apmērā - vairāk nekā 50 tūkstošiem eiro - VID amatpersonai, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu samaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus pret konkrētām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!