Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Naktī uz piektdienu Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Čiekurkalnā, kur norisinājies konflikts starp laulātajiem, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā sastapts izsaucējs, kurš pašvaldības policistiem norādījis uz zemes guļošu sievieti. Kārtības sargi noskaidrojuši, ka sievietes vīrs pēc kopīgas iedzeršanas pret laulāto pielietojis fizisku spēku un streipuļodams aizgājis Brasas virzienā. Kartības sargi izsaukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus.

Sieviete ar grūtībām nosaukusi savus personas datus, runājusi neskaidri un bijusi manāmā alkohola reibumā, par ko liecinājusi spēcīgā alkohola smaka no sievietes izelpas.

Apsekojot tuvāko apkārtni, pašvaldības policisti pamanījuši aprakstam atbilstošu vīrieti, kurš pārvietojies streipuļojot. Pārrunu laikā vīrietis nenoliedzis, ka būtu fiziski izrēķinājies ar sievu, paskaidrojot, ka viņa agresijas iesmels bijis sievas pārmērīgā alkohola lietošana. Pats vīrietis neorientējies apkārt notiekošajā, nesapratis, kur atrodas un kurp dodas. Pašvaldības policisti vīrieti aizturējuši.

Notikuma vietā ieradušies mediķi, kuri apskatījuši iereibušo sievieti un nolēmuši viņu hospitalizēt. Pirms hospitalizēšanas policisti sievietei paskaidrojuši, ka ar iesniegumu var vērsties policijā par maznozīmīgu miesas bojājumu nodarīšanu.

Vīrietis nogādāts dežūrdaļā, kur alkohola koncentrācijas pārbaudē izelpā noskaidrots, ka viņš ir 3,79 promiļu reibumā.

Pārbaudot abu personu datus, kārtības sargi secinājuši, abām personām ir vairāki mazgadīgi bērni. Policisti devušies uz abu personu dzīvesvietu, kur dzīvokļa durvis atvērusi 11 gadus veca meitene.

Apsekojot dzīvokli, pašvaldības policisti konstatējuši, ka tas ir piesmēķēts un nekopts. Viesistabā uz gultas atradies aptuveni sešus mēnešus vecs zīdainis, kurš elpojis ar grūtībām un nepārtraukti klepojis. Pašvaldības policisti izsaukuši NMPD darbiniekus.

Kopā dzīvoklī bijuši pieci mazgadīgi bērni. Sarunas laikā ar 11 gadus veco meitenīti, kārtības sargi noskaidrojuši, ka viņai ir cits tēvs, kurš var ierasties viņai pakaļ. Policisti sazinājušies ar meitenes tēvu un pārējo bērnu vecmāmiņu.

Bērnu dzīvesvietā ierādies 11 gadus vecās meitenītes tēvs, kura aprūpē nodota meita. Pēc brīža ieradusies arī pārējo bērnu vecmāmiņa, kurai izskaidrota esošā situācija un trīs bērni nodoti viņas aprūpē. Bērni ar vecmāmiņu nogādāti viņas dzīvesvietā. Savukārt mediķi, apskatot zīdaini, nolēmuši viņu nogādāt ārstniecības iestādē.

Tikmēr dežūrdaļā bērnu tēvam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem un Bāriņtiesai izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!