Foto: Valsts policija
Pagājušajā mēnesī Valsts policijā tika saņemts kādas uztrauktas iedzīvotājas iesniegums par izdarītu zādzību – nepazīstams vīrietis bija iekļuvis viņas privātmājā un nozadzis personīgās mantas, informē Valsts policijā.

Cietusī sieviete likumsargiem izstāstīja, ka zādzības dienā kāds vīrietis bija iekļuvis viņas dzīvesvietā, atspiežot logu. Sākotnēji viņš, iespējams, nemaz neapzinājies, ka mājā kāds ir un vēlējies nozagt mantas, kas tur atrodas. Taču pēkšņi vienā no istabām ļaundaris sastapis cietušo kundzi, kurai licis atdot visas dārglietas, kas viņai tobrīd bija uzliktas, kā arī mobilo telefonu un naudu. Cietusī prasīto atdevusi zaglim, pēc kā viņš aizskrējis prom no notikuma vietas.

Valsts policijas Rīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieki uzsāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu. Vakar, 8. oktobrī, policisti kopā ar kolēģiem no Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes aizdomās turēto vīrieti aizturēja.

Likumsargi noskaidroja, ka vīrietis nozagtās mantas ieķīlājis lombardā. Policistiem pagaidām ir izdevies atgūt daļu no kundzei piederošajām mantām.

1978. gadā dzimušais aizturētais vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par analoģiskiem gadījumiem.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd aizturētais vīrietis atrodas izolatorā, un rītdien tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!