Foto: Shutterstock
Rīgā, Vecāķu nūdistu pludmalē, šāvienu izdarījušais vīrietis izmantojis gāzes ieroci un viņam par savu pārkāpumu tagad draud naudas sods, informē Valsts policijā.

Policijā par notikušo sākta administratīvā lietvedība par ieroču, munīcijas, speciālo līdzekļu un pirotehnisko izstrādājumu aprites noteikumu pārkāpšanu. Izņemts gāzes ierocis. Administratīvo pārkāpumu kodekss par gāzes pistoles aprites noteikumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no 35 līdz 350 eiro.

Jau ziņots, ka otrdien pašvaldības policija devās uz izsaukumu Vecāķos, kur kāds vīrietis izšāvis ar ieroci. Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargus sagaidīja divi aculiecinieki, kuri norādīja uz netālu esošo vīrieti, kurš izdarījis šāvienu.

Liecinieki pastāstīja, ka vīrietis atnācis uz nūdistu pludmali, sēdējis krūmos un novērojis atkailinātos atpūtniekus, pēc kā abi aculiecinieki centušies viņam aizrādīt, taču vīrietis izvairījies, paņēmis ieroci un izšāvis.

Veicot pārrunas ar iespējamo šāvēju, konstatēts, ka viņš ir alkohola reibumā. Pārbaudīts personas somas saturs, un atrasts šaujamierocim līdzīgs priekšmets, kas ielikts ieroču makstī.

Vīrietis nevarēja uzrādīt ieroča nēsāšanas un reģistrācijas atļauju, paskaidrojot, ka ieroci iegādājies pirms desmit gadiem, kad atļaujas neesot bijušas nepieciešamas, un nav sekojis ieroča turēšanas prasību izmaiņām.

Taujājot vīrietim, kāpēc izšāvis, iereibušais kungs atbildējis, ka esot sabijies no kailiem vīriešiem. 56 gadus vecais šāvējs aizturēts un nogādāts Valsts policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!