Foto: F64
Pirmdien, 23. janvārī, Rīgā policisti aizturējuši četras personas, kas Vecmīlgrāvī piekāvušas bārā satiktu vīrieti un, kamēr cietušais piekauts gulējis uz zemes, nozagušas viņam maku un mobilo tālruni.

Portālu "Delfi" Valsts policijā informēja, ka 11. janvāra naktī pie kāda vīrieša bārā Vecmīlgrāvī pienākusi nepazīstamu četru cilvēku kompānija – divas sievietes un divi vīrieši – un uzsākusi konfliktu. Ap pulksten 6:45 no rīta vīrietis devies no bāra prom, bet četrotne viņam sekojusi.

Netālu no bāra sekotāji vīrieti sākuši sist. Ar īpašu nežēlību izcēlušās sievietes, uzsver policija. Kad vīrietis piekauts gulējis zemē, četrotne devusies prom. Pēc mirkļa ļaundari pārdomājuši un atgriezušies notikuma vietā, pārbaudot cietušā kabatas un nozogot maku ar 50 eiro un bankas kartēm, kā arī mobilo telefonu "Samsung".

Kad ļaundari jau pametuši notikuma vietu, cietušais nedaudz atguvies un par notikušo paziņojis Valsts policijai un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Mediķi cietušo nogādājuši slimnīcā.

Valsts policija no notikuma vietas ieguvusi videonovērošanas kameru ierakstus. Rīgas Ziemeļu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti noskaidrojuši, ka noziegumu, iespējams, izdarījušas 1992. gadā un 1981. gadā dzimušas sievietes, kā arī 1971. gadā un 1980. gadā dzimuši vīrieši. 23. janvārī policisti visus aizdomās turētos aizturējuši.

Viens no aizturētajiem vīriešiem jau iepriekš sodīts par zādzībām. Savukārt viena no sievietēm iepriekš sodīta par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 126. panta 2. daļas – par vidēja smaguma miesas bojājumu nodarīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Tāpat sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta 1. daļas – par zādzību nelielā apmērā. Par to savukārt paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizturētās personas šobrīd atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!