Foto: Valsts policija

Naktī uz 15. oktobri Valsts policijas (VP) Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) saņēmuši informāciju, ka Vecmīlgrāvī sašauti divi iereibuši cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Viena cietusī persona no hospitalizācijas atteikusies, bet otra – nogādāta medicīnas iestādē.

Cietušie policijai skaidrojuši, ka bija aizbraukuši uz Vecmīlgrāvi, kur kādā autostāvvietā pie pārtikas veikala sācies konflikts ar vietējiem.

No cietušo liecībām izriet, ka strīds sācies spontāni un konfliktā viens no vietējiem Vecmīlgrāvja iedzīvotājiem vairākas reizes izšāvis gan uz cietušajiem, gan uz cietušo automašīnu. Policija norāda, ka šauts, visticamāk, ar traumatisko ieroci.

Traumatiskais ierocis nav kaujas ierocis un nav paredzēts cilvēka nogalināšanai. Civiliedzīvotāji traumatisko ieroci legāli iegādāties nevar.

Saistībā ar notikušo noziegumu likumsargi sākuši izmeklēšanu, kurā noskaidrots iespējamais šāvējs. Aizdomās turētās personas dzīves vietā policija veikusi kratīšanu.

Kratīšanā likumsargi atraduši un atsavinājuši vairākas mantas: pistoli, šaujamieroču patronas, apsardzes darbinieka formas tērpu, policijas darbinieka formas tērpu, maskas, divas bruņu vestes kā arī divus maisiņus ar nezināmas izcelsmes vielu. Aizdomās turētais nekavējoties aizturēts.

Papildu policija norāda, ka 1988. gadā dzimušais aizturētais jau vairākas reizes sodīts par dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Pret aizturēto sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231. panta 2. daļas – par huligānismu, ko izdarījusi personu grupa, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu, vai ja tas izdarīts, lietojot ieročus, kā arī citus miesas bojājumu nodarīšanai izmantojamus priekšmetus.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!