Foto: AFP/Scanpix

Divi jaunieši, vēloties nofilmēt joku video, nobiedējuši garāmgājēju, kurš izsaucis policiju. Neilgi pēc tam jauniešus Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki sadarbībā ar pašvaldības policistiem aizturēja, informē Valsts policija (VP).

Pagājušajā nedēļā, naktī uz trešdienu, Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti saņēma informāciju, ka Pulkveža Brieža un Hanzas ielu krustojumā kāda nenoskaidrota persona ar ieroci rokās un masku galvā izlekusi no automašīnas un nobiedējusi kādu garāmgājēju. Garāmgājējs aizbēdzis un nekavējoties par notikušo paziņojis likumsargiem, tāpat arī nosaucis automašīnas marku un valsts numura zīmi.

Automašīnas meklēšanā tika iesaistīti Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki, kuri Lubānas un Ilūkstes ielu krustojumā – sadarbībā ar pašvaldības policistiem – aizturēja meklēto automašīnu.

Automašīnā atradās 1994. un 1996. gadā dzimuši jaunieši, kuri tika aizturēti un nogādāti Ziemeļu policijas iecirknī.

Jaunieši policistiem paskaidroja, ka esot gribējuši nofilmēt video, kur persona maskā ar ieroci rokās nobiedē garāmgājēju. Pēc tam jaunieši atvainojās un paskaidroja, ka tas bijis tikai joks.

Pret abiem aizturētajiem jauniešiem ir uzsākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!