Foto: LETA
Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde jūnijā prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodevusi kriminālprocesu par sievietes slepkavību un jaunietes izvarošanas mēģinājumu Ventspilī, portālu "Delfi" informēja policijā.

10. martā dzīvoklī Ventspilī, Brīvības ielā, tika atrasts 85 gadus vecas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Tajā pašā dienā uz aizdomu pamata par slepkavību policija aizturēja 41 gadu vecu vīrieti, kuram 12. martā tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Valsts policija par notikušo sāka kriminālprocesu, kurā noskaidrots, ka vīrietis strādājis par sētnieku un liktenīgajā dienā vērsies pie mājas iedzīvotājiem, vācot parakstus par padarīto. Tādā veidā vīrietis arī iekļuvis 1932. gadā dzimušas sievietes dzīvoklī. Brīdī, kad sieviete noliekusies pie galda, vīrietis viņai no mugurpuses uzbrucis, žņaudzot, sitot un durot ar nazi. Vēlāk viņš veicis seksuāla rakstura darbības, tādējādi apmierinot savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā, izmantojot cietušās sievietes bezpalīdzības stāvokli viņas vecuma dēļ.

Vīrietis pēc tam nozadzis sievietes mobilo telefonu un naudu aptuveni trīs eiro apmērā, kurus vēlāk kriminālprocesā likumsargiem izdevies atgūt. Kriminālprocesā nozīmēta tiesu psihiatriskā ekspertīze, kurā aizturētais atzīts par pieskaitāmu.

Tāpat vīrietim inkriminēta apsūdzība par izvarošanas mēģinājumu pagājušā gada decembra beigās Ventspilī, Siguldas ielas mājas pagalmā. Nogāžot pie zemes nepilngadīgu meiteni, vīrietis mēģinājis veikt seksuālu vardarbību pret viņu, saplēšot viņai drēbes un nodarot miesas bojājumus. Meitene iesitusi vīrietim pa seju, tādējādi viņai izdevies aizbēgt.

Aizdomās turētais iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā gan par līdzīga rakstura noziegumiem, gan arī par mantiska rakstura noziegumu, kā arī par noziegumiem, kas saistīti ar vardarbības pielietošanu. Vīrietis ticis sodīts par laupīšanu un no 2010. gada līdz 2015. gadam atradies apcietinājumā, informē policijā.

Vīrietim inkriminēti vairāki noziedzīgi nodarījumi – slepkavība, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī, dzimumtieksmes apmierināšana pretdabiskā veidā, zādzība un tādas personas izvarošanas mēģinājums, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu.

Kriminālprocesa materiāli nodoti Ventspils prokuratūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!