Foto: Shutterstock

Kurzemes apgabaltiesa attaisnojusi visus apsūdzētos tā dēvētajā Ventspils futbolistu krimināllietā, kurā par izspiešanu grupā bija apsūdzēts bijušais futbola kluba "Ventspils" direktors Sergejs Barkovskis un vēl trīs personas, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Zina Purina.

Sprieduma motivējošā daļa būs pieejama 12.augustā. Pēc tam 10 dienu laikā spriedumu būs iespējams pārsūdzēt.

Tā dēvētās futbolistu lietas skatīšana ilga vairākus gadus. Barkovski policija aizturēja 2010.gada martā aizdomās par izspiešanu personu grupā. Apsūdzēti tika arī Rasuls Eļmurzajevs, Nikolajs Grišuņins, kurš ir viens no Latvijas labākajiem bokseriem, un Sergejs Fetiskins, liecina informācija Latvijas tiesu portālā.

Sākotnēji Barkovskim un Eļmurzajevam tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Pēcāk Kurzemes apgabaltiesa lēma mainīt šo drošības līdzekli - viņi tika atbrīvoti no apcietinājuma pret drošības naudu. Kā informēja advokāts Ēriks Štalbergs, par Eļmurzajevu tika samaksāta drošības nauda 30 000 latu (42 686 eiro), par Barkovski - 35 000 latu (49 800 eiro). 2012.gada rudenī viņi bija lūguši tiesu iemaksātās drošības naudas vietā noteikt viņiem citu drošības līdzekli, taču tiesa nolēma drošības līdzekli negrozīt. Lūgumu mainīt drošības līdzekli Eļmurzajevs pamatoja ar to, ka viņa apgādībā ir četri bērni, savukārt par Barkovski iemaksāto drošības naudu viņa ģimene savulaik esot aizņēmusies. Vēlāk tiesa noraidīja arī Barkovska lūgumu grozīt viņam noteikto drošības līdzekli - noteikt mazāku drošības naudas apmēru. Abiem pārējiem apsūdzētajiem Grišuņinam un Fetiskinam apcietinājums kā drošības līdzeklis netika piemērots.

Kā ziņots, policija, izmeklējot šo lietu, bija noskaidrojusi, ka no cietušajiem esot pieprasīta ne tikai nauda, bet arī sportistu īpašumi. Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka aizturētās personas laika posmā no 2009.gada septembra līdz 2010.gada janvārim no cietušajiem centās izspiest naudu 100 000 eiro un 15 000 ASV dolāru (20 811 eiro) apmērā, kā arī pieprasīja atdot tiem piederošos īpašumus. Kopumā tika atklātas četras noziedzīgā nodarījuma epizodes, ko veikušas aizturētās personas.

Visām četrām apsūdzētajām personām apsūdzības tika izvirzītas par izpiešanu organizētas grupas sastāvā. Barkovskis bija apsūdzēts arī pēc Krimināllikuma 126.panta 2.daļas 3.punkta par tāda miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, kas nav bīstams dzīvībai, ja šīs darbības izdarījusi personu grupa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!