Foto: Publicitātes foto
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot kontroles pasākumus Ventspils ostā, novērsa mēģinājumu nelegāli pārvietot 328 820 cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija paslēptas termiskajā rezervuārā, kas atradās kravas furgonā, informē VID.

Sestdien, 2014.gada 20.septembrī, Ventspils ostā muitas amatpersonas, veicot uz prāmja, kas kursē uz Zviedrijas pilsētu Nīneshamnu, uzbraucošo transportlīdzekļu plūsmas kontroli, pārbaudīja kādu Lietuvas Republikā reģistrētu kravas furgonu un veica autovadītāja intervēšanu. Saskaņā ar kravas pavaddokumentiem, krava, kurā  atradās termiskais rezervuārs, tika vesta no Polijas uz Zviedriju. Kravas pārbaudes laikā darba suns izrādīja pastiprinātu interesi par termisko rezervuāru, tādēļ transportlīdzeklis tika novirzīts padziļinātās kontroles veikšanai. Muitas amatpersonas konstatēja, ka viena no rezervuāra šuvēm ir sametināta tikai atsevišķās vietās un, atverot rezervuāra vienu pusi, atklāja, ka tajā ir paslēptas cigaretes.

Kontroles rezultātā tika izņemtas 328 820 cigaretes "Fest" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Cigarešu kopējā vērtība, ieskaitot maksājamos nodokļus, ir aptuveni 47 500 eiro.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201¹².panta par muitošanai pakļauto preču vai citu vērtību ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā vai izvešanu no tās, apejot muitas kontroli vai noslēpjot šīs preces vai citas vērtības no šādas kontroles, vai nedeklarējot, vai izmantojot viltotus muitas vai citus dokumentus, vai citādā nelikumīgā veidā (kontrabanda).

 Lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!