Foto: F64

Ventspils tiesa šodien noraidījusi vairāku cilvēku iesniegto civilprasību pret "Homburg Zolitūde" par līdzekļu piedzīšanu no tās par Zolitūdes traģēdijas radītajām sekām, informēja cietušo pārstāvis Aldis Gobzems.

Viņš norādīja, ka prasība bija balstīta uz Civillikuma 1084.pantu, kurā norādīts, ka katram būves īpašniekam, lai aizsargātu sabiedrisko drošību, jātur sava būve tādā stāvoklī, ka no tās nevar rasties kaitējums ne kaimiņiem, ne garāmgājējiem, ne arī tās lietotājiem. Taču tiesa to nav atzinusi, kā pamatotu normu tādēļ prasību noraidījusi, skaidroja advokāts.

Gobzems uzsvēra, ka lēmums tiks pārsūdzēts un pauda, ka, viņaprāt, lēmums ir tik absurds, ka jebkura nākamā tiesas instance to atcels, taču viņš neizslēdza varbūtību, ka vismaz daļā no Zolitūdes traģēdijas civillietām var nākties vērsties arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

Kā ziņots, 2013.gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!