Foto: Valsts policija
Februāra beigās Vecmīlgrāvī Valsts policija vērienīgā ķīlnieka atbrīvošanas operācijā no gūsta dzīvoklī atbrīvojusi jaunu vīrieti, kuru noziedznieku grupa bija sagrābusi nolūkā izspiest 30 000 eiro, portālu "Delfi" informēja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Policijas sniegtā informācija liecina, ka ķīlnieks vairākas dienas ticis turēts dzīvoklī un regulāri fiziski iespaidots. Valsts policijas darbinieki pēc iespaidīgas operācijas ķīlnieku atbrīvojuši un aizturējuši trīs iespējamos vainīgos, tostarp MMA cīkstoni.

Savukārt vēl vienu personu policija meklē un lūdz iedzīvotāju palīdzību.

Iesniegumu par pretlikumīgu brīvības atņemšanu Valsts policija saņēma 18.februārī. Sākotnējā informācija bijusi skopa, norāda likumsargi. Policijai bijis zināms, ka, iespējams, 1987.gadā dzimis jaunietis tiek turēts kādā dzīvoklī Rīgā. Taču nebija zināma precīza dzīvokļa atrašanās vieta. Kā norāda policija, zināms nebija pat mikrorajons, kur varētu atrasties dzīvoklis. Tāpat sākumā policistiem nav bijusi zināma ļaundaru identitāte.

Sākotnējā informācija liecinājusi, ka gūstā esošais cietušais tiek regulāri sists, un ļaundari no viņa mēģina iegūt naudu.

Iesaistot ievērojamus policijas resursus, Valsts policijas darbiniekiem dažu stundu laikā izdevies noskaidrot, ka dzīvoklis atrodas Vecmīlgrāvī kādas ēkas piektajā stāvā.

Tāpat policisti noskaidrojuši, ka starp aizdomās turētajiem varētu būt MMA cīkstoņi. Izmeklētāji guvuši arī apstiprinājumu tam, ka cietušais dzīvoklī tiekot turēts jau trīs dienas, un ka pret viņu regulāri tiekot pielietota vardarbība nolūkā izspiest naudu.

Iegūstot visu nepieciešamo informāciju, policijas darbinieki naktī uz 19.februāri sāka glābšanas operāciju. Policisti ap ēku izvietoja savus spēkus, izveidoja slēpņus un piesaistīja pretterorisma vienību OMEGA.

Ķīlnieka atbrīvošanā policijas darbinieki izmantojuši alpīnisma ekipējumu, bet iespējamos noziedzniekus viņiem izdevies aizturēt nozieguma izdarīšanas vietā.

Notikuma vietā policisti aizturējuši trīs vīriešus, kuri dzimuši 1983.gadā, 1992.gadā un 1993.gadā. Turpmākā izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši, ka grupējumā bijis iesaistīts vēl ceturtais vīrietis, kurš patlaban izsludināts meklēšanā.

Līdz ar to policija aicina atsaukties ikvienu, kuram ir zināma attēlā redzamā Jevgēnija Rozes atrašanās vieta. Iedzīvotāji aicināti zvanīt 67829364, 67075055 vai 110.

Foto: Valsts policija

Pret vīriešiem sākts kriminālprocess par pretlikumīgu brīvības atņemšanu personu grupā, ja tā bijusi saistīta ar vardarbību, kā arī par izspiešanu organizētā grupā. Diviem no aizturētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Patlaban policija turpina pirmstiesas izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!