Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde ir konstatējusi tendenci, ka Latvijas nelegālajā cigarešu tirgū parādās cigaretes, kuras tiek ievestas no Lietuvas un Polijas, tā mazinot iespējamos riskus, ka Latvijas muitas iestādes atklās nelegāli ievestās cigaretes, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Tā VID Muitas policijas pārvaldes darbinieki kādā Rīgas noliktavā septembra nogalē atraduši 2 599 200 kontrabandas cigaretes "LM" ar Moldovas akcīzes markām. Aizdomās par cigarešu nelegālu ievešanu aizturētas divas personas – viens Ukrainas un viens Latvijas pilsonis, bet par noziedzīgo nodarījumu uzsākts kriminālprocess, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka kontrabandas cigaretes Latvijā pārvadātas un glabātas slēptā veidā – ābolu kravā, kas Latvijā ievesta no Lietuvas.

Veicot operatīvos pasākumus tika noskaidrots, ka krava tika iekrauta Polijā, bet Lietuvu tā šķērsoja tranzītā, tādējādi krava netika pakļauta muitas kontrolei Latvijā, kā arī tai netika pievērsta pastiprināta uzmanība transportēšanas laikā Lietuvā.

Par šo noziegumu VID Muitas policijas pārvaldē 23.septembrī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191.panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm, kas par kontrabandu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tā izdarīta lielā apmērā, kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz vienpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas,

Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturētas divas personas –1985.gadā dzimis Latvijas pilsonis un 1980.gadā dzimis Ukrainas pilsonis. Abām aizdomās turētajām personām ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izņemtās cigaretes tika nodotas glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!