Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aizdomās par nelikumīgām darbībām ar spirtu kādā muitas noliktavā Rīgā izņēmis 13 559 litrus spirtu saturošus šķidrumus – nedenaturētu etilspirtu un konjaka spirtu, portāls “Delfi” uzzināja VID.

VID informē, ka laikā no šā gada maija VID vairākas reizes pārbaudījis konkrēto muitas noliktavu un atklājis, ka minētajā noliktavā notiek nelikumīgas darbības ar spirtu saturošiem šķidrumiem.

Par pārkāpumiem VID sācis kopumā divus kriminālprocesus pret kādu Latvijā reģistrētu komercsabiedrību - vienā gadījumā saskaņā ar Krimināllikuma 191.panta 3.daļu par muitošanai pakļauto preču - nedenaturēta etilspirta glabāšanu muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, kas izdarīta lielā apmērā, bet otrā gadījumā saskaņā ar Krimināllikuma 191.panta 1.daļu par muitošanai pakļauto preču - konjaka spirta glabāšanu un pārvadāšanu muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas.

Likums par šādiem pārkāpumiem kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem un mantas konfiskāciju.

Pirmā kriminālprocesa izmeklēšanas laikā konstatēts, ka valstij nenomaksāto nodokļu veidā nodarīti vairāk nekā 116 000 latu zaudējumi.

Precīzs valstij nodarīto zaudējumu apmērs tiks noteikts pēc ekspertīzes atzinuma saņemšanas.

Abos kriminālprocesos izņemti aptuveni 255 litri konjaka spirta un 13 304 litri spirta, kas nodoti atbildīgā glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Abos kriminālprocesos notiek pirmstiesas izmeklēšana un plašāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!