Foto: VID

Šonedēļ Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde atradusi 266 800 kontrabandas cigarešu, kas paslēptas vieglās automašīnas konstrukcijās un kravas vilcienā zem akmeņoglēm, portālu “Delfi” informēja VID.

30. maijā Indras muitas kontroles punktā, analizējot no Baltkrievijas iebraukuša vilciena skenēšanas attēlus, muitas amatpersonas atklājušas, ka akmeņogļu kravā ir ierakti iepakojumi ar cigaretēm. Tajos atradušās 50 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes preču markām.

28. maijā Grebņevas muitas kontroles punkta amatpersonas, pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, padziļinātai kontrolei novirzījušas vieglo automašīnu "Opel", ko vadījis kāds Krievijas pilsonis. Noskenējot automašīnu un pārbaudē pieaicinot muitas kinologu ar darba suni, konstatēts, ka automašīnas konstrukcijās noslēpti tabakas izstrādājumi. Aiz salona apdares, bagāžas nodalījuma vākā un citur noslēptas cigaretes "Kiss" bez akcīzes markām. Kontroles rezultātā tika izņemti 56 800 cigarešu.

Savukārt 25. maijā Indras muitas kontroles punktā, noskenējot kravas vilciena sastāvu un analizējot videonovērošanas sistēmas ierakstu, VID radušās aizdomas par nelikumīgu cigarešu pārvietošanu. Muitas kontrolē vagonā ar akmeņogļu kravu atrasti astoņi iepakojumi ar cigaretēm, kuros kopumā atradušās 160 000 cigaretes "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes preču markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās. Lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!