Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvaldes darbinieki kāda Baltkrievijas pilsoņa vadītā "Volkswagen Passat" atrada un izņēma 5,21 kilogramus marihuānas, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Pārbaudot riska informāciju par iespējamu narkotisko vielu kontrabandu, uz Rīgas apvedceļa, tika apturēts automobilis "Volkswagen Passat" ar Baltkrievijas reģistrācijas numuru.

Automašīna tika nogādāta padziļinātai muitas kontrolei Rīgā un kontrolē atklāts, ka bagāžas nodalījumā, rezerves ritenim paredzētajā vietā, atrodas četri melni polietilēna iepakojumi ar specifiski smaržojošu zaļganbrūnu augu valsts izcelsmes vielu.

Arī zem automobiļa aizmugurējā bampera tika atrasti paslēpti vēl divi melni polietilēna iepakojumi ar tādu pašu saturu kā iepriekš atrastajos iepakojumos.

Muitas laboratorijas eksperti apstiprināja aizdomas, ka atrastā viela ir marihuāna.

VID sāka kriminālprocesu par narkotisko vielu kontrabandu lielā apmērā un neatļautu glabāšanu un pārvietošanu Latvijas teritorijā realizācijas nolūkā lielā apmērā. Likums par to kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, vai arī brīvības atņemšanu uz laiku no 5 līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Par šī noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts "Volkswagen Passat" vadītājs, 1971.gadā dzimis Baltkrievijas pilsonis, kuram tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Izmeklēšanas interesēs VID sīkāku informāciju nesniegs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!