Foto: DELFI
Vācijas uzņēmumam "Entercon Ost West Handels" nelabvēlīgi noslēgusies jau divus gadus ilgusī tiesvedība ar Valsts ieņēmuma dienestu (VID), kā rezultātā no rītdienas VID sāks vienu no vērienīgākajām alkohola kravas iznīcināšanas procedūrām.

Kravas vērtība ir 80 000 eiro, un tajā ir tādi oriģināli "premium" klases produkti kā "Glenmorangie", "Henessy", "Jack Daniel’s", informē "Entercon Ost West Handels".

"Entercon Ost West Handels" norāda, ka ir vīlies, redzot Latvijas muitas pretlikumīgās darbības, kuras ar savu spriedumu apstiprinājusi arī Rīgas apgabaltiesa, jo, neveicot nekādu ekspertīzi, ir atzīts, ka autentiskie "Glenmorangie", "Henessy", "Jack Daniel’s" "premium" klases produkti ir viltojums.

Divus gadus ilgušais process un šobrīd nepamatoti aizturētās kravas iznīcināšana "Entercon Ost West Handels" ir likusi pieņemt lēmumu par sadarbības pārtraukšanu ar Latviju, to atzīstot par tranzītam nedrošu valsti.

VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes oficiālais paziņojums liecina, ka alkohola iznīcināšana notiks 22.aprīlī, 23.aprīlī un 24.aprīlī Grants ielā 13A, Rīgā, kopumā iznīcinot gandrīz 5000 litru "premium" klases alkohola. Preču iznīcināšana ir publiska.

"Estercon Ost West Handels" norāda, ka šis ir pirmais šāda veida precedents uzņēmuma 15 gadus ilgajā darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!