Foto: stock.xchng

Valsts ieņēmumu dienests (VID) konfiscējis 11 588 400 no Krievijas ievestas kontrabandas cigaretes, šodien žurnālistus informēja VID.

Pēc VID aplēsēm, valstij novērstais kaitējums ir aptuveni 1,7 miljonu eiro vērtībā.

Šā gada augustā VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas sadarbībā ar Valsts policiju atklāja Krievijas un Latvijas pilsoņu organizētu personu grupu, kas, izmantojot jūras transportu, Latvijā ieveda kontrabandas cigaretes no Krievijas.

No Pēterburgas uz Rīgas brīvostu bija plānots nogādāt trīs konteinerus ar Polijā ražotām cigaretēm "Brendal", katru konteineru desmit miljonu cigarešu apjomā, kravas pavaddokumentos norādot celtniecības materiālus vai granulas. Taču Latvijā no trim konteineriem tika ievests viens.

No Rīgas brīvostas konteineri tika izvesti, apejot muitas kontroli. Konteineri tika nogādāti Rojā, kur to bija plānots novietot kādam Latvijas uzņēmumam piederošā noliktavā. Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas apturēja nelikumīgās darbības un aizturēja personas, kuras atradās noliktavā.

Transporta līdzeklī novietotajā konteinerā tika atrastas 11 588 400 cigarešu "Brendal" vienību.

Nozieguma organizatori bijuši 1981.gadā dzimis Krievijas un 1979.gadā dzimis Ungārijas pilsonis. Minētās personas tiek turētas aizdomās par smagiem noziegumiem arī citās valstīs. Tāpat lietas gaitā aizturētas personas no Latvijas.

Patlaban kriminālprocesa gaitā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, tāpēc plašāka informācija netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!